Oden Harleys - Startsida

Oden Harleys

Om Oden Harleys

Om Oden Harleys

Vår historia i korthet 

Den 12 december 1981 samlades ett gäng harleyåkande grabbar i Varberg. De höll det första mötet i klubbens historia. Med på mötet var bland annat Per-Olof Svensson, Benny Nilsson (Beas brorsa) och Eric Häll. Denna dag föddes Oden Harleys!

Som mest var vi ett 30-tal medlemmar (varav ca 7 tjejer) i mitten på 80-talet. De kom bland annat ifrån Varberg, Falkenberg, Olofstorp, Bollebygd och Veddige. Till en början träffades vi hemma hos varandra men 1983 fick vi en egen klubblokal på Brunnsbergsvägen 3. Den är det nog många som minns. Där hade vi mången kalas minsann. Bar på ovanvåningen och garage på bottenplan.

Fester!? ja, varje år vid lucia hade vi ”fullgaskalas” i VMCK´s ”kåken”. Där bjöds bland annat på musik och Janssons frestelse. På somrarna ordnade vi vildmarksträffar vid en sjö strax innan Kungsäter. Dit kom det folk från bland annat Tyskland och Holland. Det var tider det…

Klubben splittras 

I början på 90-talet skulle varuhuset Hajen byggas och vi fick besked att lokalen skulle rivas för att ge plats åt nybygget. Medlemmar drog sej ur klubben och det uppstod lite delade meningar och viljor. Några hittade en ny lokal och bildade nuvarande Lyftdon MC . Men några hängde tappert kvar och fann en ny lokal och Oden Harleys levde vidare…

Under ca 10 år var klubben i stort sett bara en gemensam mekarlokal. Det var med andra ord varit lite halvdött. Barn har fötts, ammats och vuxit upp. Då blir det av naturliga skäl inte så mycket hojåkande.

I december 2011 firade vi 30 år och lär därmed vara en av de äldre svenska HD-klubbarna.

Bea

bild